Als interieurontwerper/energiedeskundige bied ik eigenaars die willen investeren om de CO2 uitstoot van hun gebouw te verminderen een wegwijzer aan waardoor jij geniet van :
• een lagere energiekost,
• een groter comfort
• een waardevermeerdering van uw gebouw
én bijdraagt aan de strijd tegen de klimaatopwarming.
Omdat we niet alleen voor onszelf verbouwen maar ook voor de vele generaties na ons.
Deel jij ook die mening? Lees mijn verhaal en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.
Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld tot architectuur, meer bepaald hoe mensen leven. Ergens stiekem binnen gluren en zien hoe mensen wonen, hoe hun interieur er uit ziet vind ik nog steeds heerlijk.
Ik kon toen nog niet vermoeden dat dit zou leiden tot wie ik ben en wat ik doe.
Niet echt goed wetende wat ik na mijn opleiding aan de kunsthumaniora Sint-Lucas (Gent) verder zou studeren, volgde ik met succes een opleiding bedrijfs-management.
Dit opende voor mij de poort tot de bedrijfswereld waar ik 30 jaar actief was.
Eerst in de grafische sector om vervolgens door te groeien naar een directie functie in een maatwerkbedrijf. Maatschappelijk engagement speelde een belangrijke rol bij m’n beslissing… en dit zal niet de laatste keer zijn. Het was meer dan een leerrijke en boeiende periode waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.
Maar het artistieke vlammetje in mijn hoofd was niet gedoofd en ik stapte in 2002 opnieuw richting Sint-Lucas voor een opleiding interieurontwerp. Met m’n opgedane kennis en vaardigheden aan de kunsthumaniora als basis kon ik mij helemaal laten gaan en mij verder bekwamen in interieurvormgeving en meubelontwerp. Ik hield er bovendien enkele goede vriendschappen aan over en aangemoedigd door hen werd mijn hobby algauw m’n bijberoep. Verliefd werd verloofd en… 8 jaar en heel wat grote, kleine, boeiende en leuke opdrachten later… was het zover. Ik zwaaide mijn werkgever en de vele collega’s vaarwel en waagde de sprong naar het solo-ondernemerschap. En ik geef toe, het voelde de eerste maanden behoorlijk onwennig.
Het was mijn doel met mijn vennootschap, Bijninterieur, het pad dat ik tijdens mijn bijberoep had uitgezet verder te bewandelen. De klimaatverandering, mede veroorzaakt door de CO2 uitstoot van huizen en gebouwen had mij echter aan het denken gezet. Gebouwen moeten energiezuiniger worden, waardoor ze minder CO2 uitstoten. Het werd mij dus snel duidelijk dat mijn engagement verder moest gaan dan enkel het ontwerpen van esthetische en functionele interieurs. De renovatie of herinrichting van een gebouw biedt vaak de mogelijkheid om ook energetische verbeteringen aan te brengen. Daarom geef ik interieurs niet alleen vorm maar ook zin met een sterk energieplan, onafhankelijk advies en begeleiding zodat jouw huis klaar is voor de toekomst.
Wil je er graag meer over weten ?
Dat kan hier.
Wees welkom!